pressmedelande tomos

Pressmeddelande från North European Trust AB
24 oktober 2017

 

TOMOS mopedsortiment åter på Svenska marknaden

Det klassiska mopedvarumärket Tomos är nu åter representerade på Svenska marknaden. Efter ett par års frånvaro är Slovenska Tomos tillbaka med en stark ägare från bilindustrin och en fullt utrustad fabrik i Koper, en vacker kuststad ett stenkast från italienska Venedig.

Tomos med sin långa ärorika historia började redan 1954 tillverka mopeder för en global marknad med USA och Nederländerna som största marknad. Tomos tillverkade även större delen av Puch’s modellprogram, där Puch Florida och Puch Dakota är för oss svenskar välkända modeller.

Åren av framgång tillsammans med en växande efterfrågan på tvåhjulingar inspirerade Tomos till att utveckla mopeder som är enkla att underhålla och har en distinkt praktisk design, lämplig för de som ställer stora krav på funktionalitet, driftsäkerhet och praktikalitet.

Tomos mopeder började snart vinna framgång på marknader, de viktigaste blev Nederländerna och USA. I Sverige såldes Tomos framgångsrikt, uppskattade för sin enkla design, sin höga tillverkningskvalitet, sin långsiktiga tillförlitlighet och klassiska utseende.

Tomos vars modellprogram för 2017 varsamt moderniserats, erbjuder ett starkt sortiment av enkla men högst funktionella mopeder av klass 1 (45 km/h) och klass 2 (25 km/h).

I grundsortimentet finner ni Tomos Flexer, Tomos Standard och Tomos Quadro. Alla modeller väl lämpade för ett Skandinaviskt klimat, tåligt vardagsbruk och daglig användning. Alla våra Tomos modeller är förberedda för det nya Europa direktivet (EURO IV) som börjar gälla 2018.

Vårt val av grundmodeller från Tomos gör att vi tillhandahåller den bredd som kunderna behöver, vare sig det handlar om privatkunder eller företagskunder. Tomos högt ställda krav på eftermarknadsservice, lagerhållning och support är helt i linje med Swebike’s övergripande plan. För våra kunder betyder Swebike’s nya distrubutörsroll att de får möjlighet att ta del av ett än bredare produktsortiment bestående av fler välkända varumärken och nya produktområden, alla med högt ställda krav på kvalitet, funktion, design och prestanda” – säger Patrik Bengtsson, ny produktchef hos Swebike.

Svenskägda Swebike, marknadsledande på Mopeder, med säte i södra Sverige distribuerar från och med 2017 Tomos sortiment i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Tomos integreras därmed som en viktig del i Swebike’s växande och landsomfattande service och garanti nätverk.

Den gemensamma satsningen med Tomos är ett av många steg på den resa Swebike påbörjat under 2016. Att ha välkända Tomos med i satsningen är mycket positivt, även för övriga varumärken i vår starkt växande portfölj. Med nya ändamålsenliga lokaler, större lager och effektivare logistik hantering står vi fullt redo att ta nästa steg i vår expansion. Vi ser ingen avmattning framöver och vi ämnar fortsätta med en 40% årlig tillväxt och vi gläds över att Tomos valt Swebike till att representera deras välkända varumärke och sortiment i hela Norden/Skandinavien” – säger Mikael Andersson, VD och ägare, Swebike.

Försäljning sker i Sverige via www.swebike.se, vårt rikstäckande återförsäljarnätverk och via den
marknadsledande e-handelsportalen www.motorsweden.se.

I Norge sker försäljningen via www.motornorway.no, i Finland via www.motorfinland.fi, i Danmark
via www.motordenmark.dk.

”Som globalt försäljningsansvarig hos Tomos är jag överväldigad att vi äntligen hittat en distributör som delar våra högt ställda värderingar gällande kvalitet, eftermarknadsservice och marknadsrepresentation. Som partners ser jag framemot våra gemensamma satsningar och välkomnar möjligheten att åter ta tillbaks marknadsandelar på en betydande marknad med höga krav på produkterna. Tillsammans med Swebike har vi rätt förutsättningar och vi ser mycket framemot den resa vi nu påbörjat ihop” – säger Konstantin De Ferrer, globalt försäljningsansvarig hos Tomos Si.

Läs mer om Tomos omfattande modellprogram, se nyheterna och ta del av mer specifik information på,
www.swebike.se / www.motorsweden.se